Homeopathie bij dieren

Dieren kunnen om diverse reden klachten ontwikkelen. Tijdens de anamnese zal ik zo goed mogelijk een beeld proberen te krijgen van uw dier, zodat ik in kaart kan brengen waar de klachten vandaan komen en wat ik er aan kan doen om herstel te bewerkstelligen.

Aanvullende adviezen m.b.t. voeding, huisvesting of bijv. de verwijzing naar een dierenarts of andere discipline zoals een osteopaat kunnen ook aan bod komen. Alles om er voor te zorgen dat uw dier zich weer lekker in zijn/haar vel gaat voelen.

Er kunnen zich acute klachten voordoen zoals een zwelling door een steek van een wesp o.i.d., een breuk, een kneuzing, trauma, verlies van een soortgenoot of een verhuizing. Er kunnen ook chronische klachten zich ontwikkelen bij uw dier, denk hierbij aan artrose, HD en allergieën, huidklachten, angsten en er zijn er uiteraard meer.

Samen met u kijk ik naar een stukje biografie van uw dier, maar ook naar erfelijke ziekten die bijv. voor komen bij een diersoort of ras. Tevens zou ik graag van u horen wat uw dier zo uniek maakt. Denk dan aan voorkeuren in voeding, ligplek, behoefte aan warmte, beweging, frisse lucht of rust. Tijdens een consult zal ik ook vragen naar huidig medicijngebruik, naar ziekten of klachten in het verleden en de eventueel bijbehorende behandeling.

Op deze manier krijg ik een zo goed mogelijk beeld van uw dier en zijn of haar klachten. Hieruit zal een voorschrift vloeien, waarmee u aan de slag kunt.