Homeopathie voor mensen

Bewegen, voor mij een heel belangrijk woord. Zowel fysiek als mentaal zijn we altijd in beweging, in ontwikkeling. Op verschillende vlakken kan het tot uiting komen dat dit niet lukt zoals we zouden willen. Dit kan gepaard gaan met blokkades, mentale of fysieke klachten, gebeurtenissen in je leven, hormonale veranderingen, noem maar op.

In de ontwikkeling van kinderen, kunnen door verschillende omstandigheden of onderliggende verstoringen, klachten ontstaan. Hoe mooi zou het zijn als een kind zich zo optimaal mogelijk mag ontwikkelen en hierin ondersteunt kan worden. Denk aan problemen met de motoriek, de sociale ontwikkeling, angsten of wellicht op school, zoals bijvoorbeeld dyslexie. Informeer gerust eens naar de mogelijkheden.

In de klassieke homeopathie staat de gehele patiënt centraal, waarbij ik werk volgens de ziekteclassificatie. Het gaat om het totale plaatje van een patiënt, de biografie, erfelijkheid, een orgaan met een verminderde functie, medicijngebruik en hoe de klachten zich uiten. Persoonlijke voorkeuren of situaties waarbij klachten verergeren of verbeteren worden ook uitgevraagd. Om een goed beeld te kunnen vormen, nemen we het eerste consult ruim de tijd, ongeveer anderhalf uur.

Met behulp van de ziekteclassificatie krijgt elk aspect, welke een rol speelt in de ontwikkeling van klachten een plek. Dit geldt voor zowel acute als chronische klachten. U kunt daarbij denken aan fysieke en mentale klachten in de breedste zin van het woord.

Enkele voorbeelden:

Depressie, hormonale verstoringen, huidklachten, verschillende vormen van reuma, kanker, artrose, burn-out, herstel na een operatie of ziekte. Denk ook aan allergieën, voedingsproblemen, door een homeopathische behandeling verhoogt u ook uw natuurlijke weerstand.

Door alle informatie te verzamelen wordt het een behandeling op maat, geheel afgestemd op u als individu. De inname en frequentie van de middelen, is afhankelijk van de aard van de klacht, de sterkte (de potentie) van het geneesmiddel en de gevoeligheid van u.

Kleine stapjes, een mooi pad, duurzame ontwikkeling, ontplooiing van jezelf, kom in beweging, maak een afspraak, de rest volgt dan vanzelf!