Salutem_logo_blauw_transparant

Klassieke homeopathie

Welbevinden door

De natuur het werk te laten doen.

crystals-1567953_960_720

Levenskracht

Samuel Hahnemann is de grondlegger van de homeopathie. Hij ontdekte dat er iets is wat het verschil maakt tussen het leven en de dood. Hij omschrijft dit als “levenskracht”, de “dynamis”. Dat onzichtbare, maar zo belangrijke onderdeel in ons bestaan.

Vitaliteit

We zijn er allemaal mee bekend dat we een zelf herstellend vermogen hebben. Denk aan dat wondje wat weer heelt, een botbreuk die weer hersteld. Door verschillende factoren kan de levenskracht en vitaliteit verstoord raken, waardoor dat zelf herstellende vermogen niet zo goed meer doet wat het zou moeten doen.

Balans

Hahnemann ging de klachten en symptomen classificeren. Door het classificeren kun je naar voren halen wat aandacht nodig heeft in de behandeling. Zo wordt op een milde, duurzame wijze “de levenskracht” weer in balans gebracht. Tijdens de uitgebreide anamnese wordt bekeken wat de oorzaak van de klacht zou kunnen zijn.

Kleine stapjes voor een duurzaam herstel
kom in beweging naar natuurlijk welbevinden!

Niemand is een onbeschreven blad

Op diverse manieren kan onbalans ontstaan waardoor ziektes een voedingsbodem krijgen. Klassieke homeopathie gaat uit van een classificatie van deze gebieden. Hierdoor ontstaat voor iedere persoon of ieder dier een unieke aanpak.  Door alle informatie te verzamelen wordt het een behandeling op maat, geheel afgestemd op het individu. De inname en frequentie van de middelen, is afhankelijk van de aard van de klacht, de sterkte (de potentie) van het geneesmiddel en de gevoeligheid.
globuli-3163133_960_720

Biografie

Voorvallen in de biografie kunnen een rol spelen waarom iemand niet lekker in zijn vel zit. Dat kan te maken hebben met een verhuizing, trauma, ongelukken, operaties, maar ook een onplezierige schooltijd.

Erfelijke belasting

Niet onbelangrijk, wat komt er allemaal voor in de familie. In de homeopathie classificeren we dit als erfelijke belasting. Dit is een belangrijk onderdeel in de behandeling. Je kunt het zien als een soort footprint, wat bij ieder individu een ander klachtenpatroon kan geven.

Epidemische ziekten

Een opgedane collectieve ziekte, infectieziekte, nu of in het verleden. Denk aan de griep, Covid, malaria, Lyme. Een veel gehoorde kreet is: Ik ben nooit meer de oude geworden sinds…..

Medicijngebruik

Medicijngebruik vanuit het verleden, of huidig. Met eventuele bijwerkingen of klachten na medicatie. Denk ook aan klachten als gevolg van (be)straling, drugs, uitlaatgassen, chemotherapie, antibiotica e.d.

Degeneratief

Als een orgaan niet goed functioneert, er botstructuren kapot zijn. Je kunt hier denken aan: schildklierproblemen, artrose, vervorming van gewrichten, niet goed functioneren van het hart, diabetes.

Klacht - uitingsvorm

Hoe ziet de klacht eruit? Zo is bijvoorbeeld de eczeem van de een niet hetzelfde als die van de ander. Ervaart iemand last van hoest in de winter en nooit in de zomer. Wat maakt een klacht erger of beter.

SOA

Zelf opgelopen primaire Soa’s die onderdrukt zijn en klachten blijven geven bij bijvoorbeeld verminderde weerstand.

Constitutie

De verschijning, wie komt er in de praktijk, wat maakt je zo uniek, iemand zijn persoonlijkheid. Dit noemen we de constitutie.